2007-11-15
I! паб "Брод" - ОТВАРАЊЕ!
2007-11-01
Шипражје
Због раније заказаног концерта у малом клубу СКЦ-а, Indie-Go! се овог петка сели у Шипражје.
Дакле, петак, 2. новембар, Голсвортијева 13, од 22:00. До 23:30 улаз бесплатан, после 150 динара.
I!
2007-10-02
5. октобар
СКЦ петком
Дакле, као што вероватно већ велики број вас зна са наших флајера, од петка 5. октобра, Indie-Go! се сели на нову локацију - легендарни СКЦ. Вечери ће се дешавати у малој сали СКЦ-а сваког петка од 22 до 4 часа уз бесплатан улаз до 23:30. После наведеног времена улаз је 100 динара.
Добродошли!
I!
2007-09-28
Summer Days Are For Ever...
Са првим данима календарске јесени дошао је и тренутак да се нерадо до следећег лета одјавимо са омиљеног нам простора терасе калемегданског кафеа „Београдски победник”. Дакле, петак, 28. септембар, почетак од 22 часа - последње вече овогодишње летње I! сезоне!
Видимо се!
Од следећег петка на новом месту... ;)
2007-09-06
Проблеми, проблеми...
Нажалост, Indie-Go! вече планирано за петак, 7. септембар, неће бити одржано због поправки на инфраструктури у кафеу "Београдски победник" на Калемегдану.
Да ли ће место бити спремно за следећи петак, благовремено ћемо вас обавестити.
Хвала на разумевању.
2007-06-12
Gentle Touch
Gentle Touch - Gentle Touch EP [Songs I wish I Had Written, 2006]
Почетно упозорење наводило је на понајбољи омекшивач рубља кога је тешко пронаћи у Maxi-Tempo-Merkur-Metro-Merkator институцијама. У име непостојеће рекламне кампање на рачун истог, насловница би у пост-пролећном замаху предухитрила Bohorа, Lenorа, Tenorа, Silanа и Milanа. Штета, јербо има различитих слободоумних корисника наведених или будућих њушкастих производа. Са именом које може да баци у недоумицу пред толиком омекшивачком понудом, ниједна особа из оног низа која нуди бесплатан залогај паштете, сухомеснатог гриза или глоготања сокића, не би требало да засмета. На страну тога, понеки блајхани (или од рођења бринетни) Шведи су се запутили пут потрошачких полица у њиховој питомости и баштованском синтпоп лежерају. Четири песме истоименог сингла момака из Калмара, смештеног на скромном Songs I wish I Had Written, настављају путем где се колегијални Le Sport (2004-2006) нажалост опростио. Поред симпатичних Финаца Regine, друштво у дому им праве EП (засад) скупине Moto Boy и Unarmed Enemies, као и нешто "познатији" Lovekevins. Људи делају на анти-фама прилазу ка Abba, Pet Shop Boys, Depeche Mode и Saint-Etienne препознатљивим пољупцима. Умерено примирени и танано-неговани електро-попић са изостанком помињања шпанске Fangoriе, али не и фришкијих Vitesse и Montevideo, као и лабела La Bulle Sonore и Molécula Records предлагача.
Липа шаље свој вал ускоро и након маслачко-маније лето ће ваљда Победниковати? Не у Шведској, али боље на зидинама, него полицама. Тако да... пажљиво са умекшивачима.
1> Memories
2> Speaking of Reasonable
3> Fascination
4> Smedby
Милош Стефановић
2007-06-08
I! - летње издање '07
КАФЕ „ПОБЕДНИК”, Калемегдан, сваког петка од 22 часа
Ваше омиљено вече посвећено независној музичкој сцени и овог лета на исто тако омиљеној локацији. Сваког петка од 22 часа, Indie-Go! ће Вам отварати врата калемегданског кафеа „ПОБЕДНИК”, али и улаза у свет непревазиђених гитарских хитова, новитета и несрећно и неправедно запостављених драгуља светске независне музичке сцене.
Новајлије, али и они који баш нису најсигурнији у тачну локацију чувеног кафеа на тврђави, мапу која ће им помоћи да се снађу могу наћи овде.
Видимо се!
П.С.
Улаз бесплатан!
2007-05-31
INDIE-GO! на води
КРИВИ СТОЈКО, Ада Циганлија, Београд, петак, 1. јун 2007, 22 - 04
По први пут на воденој површини, у Чукаричком заливу реке Саве (тик уз Аду Циганлију), INDIE-GO! у петак увече отвара летњи простор клуба Шипражје на бродићу КРИВИ СТОЈКО.
Том приликом, INDIE-GO! ди-џеј тим (у саставу: Лимаго и Малиша) прузиће вам бескрајно задовољство и фантастичан провод уз нове инди хитове и старе инди химне са репертоара извођача попут: Smiths, Pixies, Teenage Fanclub, Wilco, Belle & Sebastian, Fountains Of Wayne, Strokes, Interpol, Yeah Yeah Yeahs, Kaiser Chiefs, Editors, Arctic Mnokeys, Metric, Cansei De Ser Sexy, Voxtrot...
Вече почиње у 22 часа и траје до 04, а УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН.
(Можда ће бити хладно - понесите топлу одећу, а у случају невремена резервна локација је клуб Шипражје, Голсвортијева 13)
Мапу која ће вам помоћи да дођете можете видети овде, а флајер за најављени догађај овде.
2007-05-05
The Fall - Reformation Post TLC [Narnack, 2007]
Лудило од пола века - толико је напунио Марк Е Смит, један од најенигматичнијих вођа још зачуднијег бенда The Fall. Након 31 године постојања Fall-а и клиничке смрти од прошлогодишње неуспешне америчке турнеје, бенд се подмладио новим члановима и смогао снаге за ново издање.
Сви ми што смо их (га) волели, са овим албумом ћемо употпунити колекцију и уживати уз Маркијево запевање, а за оне који их нису никада чули, можда погрешан албум да се заволе.
Песма која је мени посебно запала је My Door Is Never - песма која ме можда враћа ако не на почетке Пада, а оно бар у 80-те.
Вреди преслушати.
01. "Over! Over!" (Smith)
02. "Reformation!" (Smith / Barbato)
03. "Fall Sound" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
04. "White Line Fever" (Merle Haggard)
05. "Insult Song" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
06. "My Door Is Never" (Smith)
07. "Coach and Horses" (Smith / McCord)
08. "The Usher" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
09. "The Wright Stuff" (Smith / Barbato / Poulou)
10. "Scenario" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
11. "Das Boat" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
12. "The Bad Stuff" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
13. "Systematic Abuse" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
14. "Outro" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
Горан Лимић
2007-04-27
Резултат
Love Dance - Result [Marsh-Marigold, 2007]
Последњих неколико година често се може чути мишљење, са којим се углавном и слажем, да Скандинавија представља светски центар indiepop сцене. Ово се може тврдити како на основу бројности група које долазе из овог дела света, а које припадају овом поджанру, тако и на основу квалитета музике коју стварају. Претпостављам, неко ће сад рећи: „Ох, не! Не опет! Још један хвалоспев шведском indiepop-у!” Паа... били сте близу, али нисте погодили! Овога пута свратићемо у Норвешку!
Иако вам је можда познат као други по величини норвешки град, Берген је исто тако и једно живописно место на обали Северног мора које многи сматрају за најлепши град дотичне земље. Уосталом, августа 2004, часопис „Тајм” га је прогласио и за једну од 14 „тајних престоница” Европе. Поред свега тога, овај град је дом занимљиве и разноврсне независне музичке сцене чији је један од представника Love Dance, бенд-јунак ове приче.
Love Dance су своју музичку авантуру започели 2005. године објављивањем ЕП-а са четири песме само на винилу за легендарну немачку независну етикету из Хамбурга, Marsh-Marigold. У то време бенд је био трио који су чинили Еирик, Кристофер и Кјетил, а први сингл је код публике и критике дочекан са одобравањем и жељом да Love Dance наставe са стварањем квалитетне музике.
После две године, током којих је ова indiepop дружина постала петорка прикључењем Еинара и Бјартеа, у фебруару 2007, Love Dance за поменуту издавачку кућу објављују и свој први албум - „Result”. Још од уводних тактова албума постаје јасно да бенд музички и даље корача и истражује путем којим је кренуо на првом издању. Другим речима, могу се чути звецкаве гитаре, заразне и певљиве мелодије (When You're With Him, Losing Faith), слојеви меланхолије (It Sometimes Brings Me Down) који у најбољем светлу откривају утицаје хероја са Sarah Records. Затим, ту су и успешни огледи са сетном страном bossa-nova звука (Halfheartedness, Ninety Six), стидљиви флерт са сањивим атмосферама и зидом буке у маниру dreampop-а (Honesty, Honestly) и потпуна ненаметљивост и искреност које као заједнички имениоци прожимају свих 10 песама албума.
Због свега тога „Result” јесте издање које једнако мами и осмехе и уздахе и које љубитељи правог indiepop звука никако не смеју пропустити. Свака препорука!
01: When You Are With Him
02: Perfect Friendship
03: Ninety Six
04: It Sometimes Brings Me Down
05: Halfheartedness
06: Unsympathetic Ways
07: Losing Faith
08: Honesty, Honestly
09: New Plans
10: Start Of Something
Никола Грујић
П.С.
Напред Бран Берген! :]
Остале вести: 1 2 3 4 5 6 7 8
© 1996-2020, Indie-Go! DJ Team