2006-07-27
Проблеми са форумом
Као што сте вероватно и сами приметили, током неколико претходних дана форум није радио због грешке техничке природе на серверу провајдера домаћина нашег сајта. Нажалост, дошло је и до делимичног неповратног губитка података, односно порука постављених на форум и корисника регистрованих од 7. маја до 24. јула ове године.
Због свега тога, упућујемо свима велико извињење на евентуално изазваним непријатностима и молбу корисницима који су остали без својих налога да поново обаве регистрацију. Такође, обећавамо да ћемо дати све од себе да се оваква ситуација у будућности више никада не понови.
2006-07-07
Екскурзија у Нови Сад
Због колективне посете ди-џеј тима новосадском фестивалу „Exit” и концерту Морисија, отказујемо вечерашњи Indie-Go! у „Победнику”. Видимо се идућег петка!2006-06-16
„Победник” коначно!
Петак, 16. јун 2006. од 22 часа, коначно отварање нове летње Indie-Go! сезоне у „Победнику”. Улаз слободан!

Видимо се! ;)
2006-06-09
Назад у „Академију”!
Због ужасног времена које се дефинитивно заверило против нас, принуђени смо да још једном уз огромно извињење откажемо почетак летње сезоне у калемегданском кафеу „Победник” и позовемо вас на још једно вече у малом клубу „Академије”.
Дакле, петак, 9. јун 2006, „Академијa” - мали клуб, почетак у 22:00, улаз бесплатан!
2006-05-30
Победник - лето 2006.
Након готово годину дана чекања, са великим задовољством за 2. јун 2006. најављујемо почетак још једне летње Indie-Go! сезоне на тераси калемегданског кафеа „Победник”. Вече почиње од 22 часа уз слободан улаз, а најавни флајер са мапом Калемегдана и уцртаним положајем кафеа можете видети ако кликнете на сличицу са леве стране.
1. јун 2006.
Због лошег времена, тешка срца и у последњем тренутку одлучили смо да ипак одложимо почетак летње сезоне за следећи петак - 9. јун 2006. Надамо се да ће нас време идуће седмице боље послужити и молимо вас да ову вест и наше велико извињење пренесете што већем броју посетилаца који су били заинтересовани да присуствују отварању, а нису у могућности или нису стигли да прочитају ово додатно обавештење. :(
2006-05-12
The Sirens
Bad Music For Bad People Вам представља
THE SIRENS (Detroit, MI, USA)
Певачица и идејни вођа детроитског all girl састава The Sirens, Мафи Кроха, успешно је упарила склоност ка екстравагантној моди и жељу да предводи рокенрол бенд. Пре 5 година окупила је четири најзгодније цице детроитске гаражне сцене и формирале су глам-рок кавер бенд атракцију The Sirens.
Мафи се већ пореклом на неки начин увукла у детроитску рокенрол сцену 90-тих (њен старији брат Дени Кроха је крајем 80-тих са Миком Колинсом основао The Gories). Поред тога била је и члан неколико краткотрајних група из тинејџерских дана. Идеја да окупи женски глам-рок бенд који ће у њеним креацијама да свира глам и R'n'B/соул хитове сазрева пуну деценију и током 2001. настају The Sirens. Придружиле су јој се Диен Ајовен (eкс-Dirtbombs, Come Ons, Gore Gore Girls), Мелоди Лишс (екс-Gore Gore Girls), Аран Рут (екс-Outrageous Cherry) и Мишел Лану.
Њихови атрактивни живи наступи у истоветним откаченим костимима, привукли су Џима Дајмонда (најпознатији амерички продуцент гараж рокаа, власник Ghetto Recorders студија) који им је понудио да сниме сингл у његовој продукцији и непуних годину дана после првог сингла, 2004‚ снимају још један сингл и први, истоимени албум са Мајклом Ајвинсом као продуцентом, басистом Flaming Lips. Биране обраде глам-рока и соула шездесетих објављује Get Hip Recordings крајем године, омогућивши им да дођу до шире публике, самим тим и до шансе да се представе у свом правом издању, а то је живи наступ. У случају The Sirens то је нарочито битно јер идеја која их је окупила није да седе у студију и снимају албуме месецима, већ да рокенрол публици подаре једну тоталну представу – за очи, уши и душу. Пет добрих риба у шљаштећој гардероби коју је Мафи дизајнирала, све листом из звучних имена детроитске рокенрол сцене и пиче обраде соула шездесетих и глама седамдесетих – звучи знанто узбудљивије и гламурозније него да се поново скупе Slade или Sweet.
Почетком 2005. долазе на прву европску турнеју делећи бину са Nashville Pussy и BellRays, а по повратку у Детроит настављају да свирају по свим битним локалним клубовима уз пар краћих турнеја по Калифорнији и Средњем западу.
Концертна активност опада крајем прошле и почетком ове године јер две цуре одлазе из бенда, а Диен Ајовен се помера са позиције бубњева на бас гитару. На другој гитари и бубњевима су од пре неког времена Мигел Че Гитара и Дејв Мејлерш. Прве рецензије концерата нове поставе, овај пут са 2 мушке сирене, обилују похвалама у којима се The Sirens називају модерном верзијом Slade са краљицом женског рока на вокалу – Џоан Џет. Раскошан, вискијем и цигаретама у црно обојен вокал Мафи Крохе и њена горостасна појава на бини у чизмама са петом од 10 инча у бљештавој, ишчашеној одећи, само су делић шарма који овај састав поседује. Уиграност концертног наступа петоро једнако луцкасто одевених особа, са много падања на колена и подизања гитара у вис, избор најбољих синг алонг глам хитова (Suzy Quatro, Slade, Sweet) и пробраних хитова R'n'B/соулa шездесетих какве су певале Ronettes и Marvelettes, те изглед ововремених Spiders From Mars и петогодишњи стаж на бинама широм САД и Европе најбоља су потврда квалитета ове детроитске скупине. Што рече један рецензент њиховог концерта: „Најбоље би било да The Sirens увек, без обзира на висину популарности бендова са којима свирају, наступају последње. После њиховог фуриозног сета човек, просто, нема ни снаге, ни жеље да види било шта друго! Није чудо што је публика током скоро читавог наступа главних звезда (у овом случају радило се о power-pop саставу The Boss Martians) тражила да и даље гледа, слуша и ужива уз The Sirens”.
The Sirens наступају у СКЦ-у у петак, 26. маја у оквиру своје двонедељне турнеје по Србији. Занимљиво је да је планирана европска турнеја исте дужине, где би Сирене свирале тек концерт или 2 код нас. Међутим, лепе речи које су о концертима и публици чуле од Dirtbombs, Kid Congo Powersa и Boss Martians определиле су их да направе један не баш мали подвиг – да све датуме намењене за турнеју потроше овде. Не кључно, али свакако врло битно при доношењу ове одлуке била је и жеља Диен Ајовен да по први пут посети домовину својих родитеља.
Специјални гости на београдском концерту биће Indie-Go! ди-џејеви као и сурф-панк бенд из Новог Сада Ragman.
Два МП3 фајла са музиком The Sirens можете преузети одавде (клик 1) и одавде (клик 2). :)
Званични сајт бенда: http://www.thesirensdetroit.com/
Bad Music For Bad People: http://www.badmusicforbadpeople.com/
2006-04-20
Intelligence
Indie-Go! поново сарађује са Bad Music For Bad People - овог пута ће то бити у недељу, 30. априла у СКЦ-у, када ће посетиоце пре и после концерта групе Intelligence из Сијетла разгалити ваши стари познаници из i!
Више о бенду Intelligence:
Као и сваки тренд, тренутни ривајвал пост-панк звука је донео многе добре, али и гомилу лоших бендова. Свако ко зна материју схвата да су лоши они који доминирају топ-40 листама, Ем-Ти-Ви-јем, те локалним назови алтернативним радио-станицама. Срећа да има и бендова који би радије да истражују поменути жанр и унапређују га, него да се очешу о исти.
Као и у оригиналном пост-пунку с краја 70-их и почетка 80-их, и данас бендови који продају највише носача звука немају много уметничких вредности. Оно што су некад били Pere Ubu, Homosexuals и This Heat данас су Intelligence из Сијетла.
Такође, за разлику од разних Bloc Party/Franz Ferdiand итд, бендови као Intelligence нису основани јуче, албум издали данас, да би га ви заборавили већ сутра. Intelligence су у овој или оној постави, овде или онде годинама. Ларс Финберг, гитариста, вокал и шеф бенда је истовремено бубњар одличних (и исто тако из Сијетла) A-Frames. Остали чланови потичу из самог језгра изузетно запажене артпанк сцене Сијетла, из бендова као што су поменути A-Frames, Double Fudge, Tokyo Drifters, Blow Up и Dipers.
Intelligence су недавно објавили други албум “Icky Baby” за In The Red Records, једног од најатрактивнијих америчких независних издавача овог момента, будући да су пре само неколико дана издали и повратнички албум легендарних Sparks. Поред Sparks, за In The Red Records снимају и снимали су: Boss Hog, Pussy Galore, Andre Williams, Dirtbobms, Cheater Slicks, Ponys, Bassholes, Deadly Snakes, Tav Falco, Hunches, Reigning Sound итд.
Током европске турнеје Intelligence ће одржати и два концерта у Србији:
29. април - Суботица @ YU Fest Kafe
30. април - Београд @ СКЦ
текст: Никола Кирић
2006-03-07
Изненађење освежење!
У петак 10.3.2006. са почетком од 22 часа Indie-Go! ће у оквиру вечери „Микрофонија” у великом клубу „Академије” обрадовати своје посетиоце гостовањем нашег пријатеља Колета, фронтмена групе „Велики Презир”, који ће својим ди-џеј сетом (сетовима) под називом „Еклектични Родео”, употпунити добру атмосферу која влада на нашим вечерима.
2006-01-16
МикрофонијА
Од петка, 20. јануара, удруженим снагама у оба клуба „Академије” Indie-Go! и Riffs започињу серијал вечери под називом „МикрофонијА”. Овонедељни распоред: Indie-Go! - мали клуб, Riffs - велики клуб, а следеће недеље - обрнуто што је уједно и образац по коме ће се ова два тима на релацији мали-велики клуб и мењати.
До 24 часа - улаз слободан. Од 00:00 - 100 динара.
2006-01-10
Indie-Go! топ 20 годишња листа 2005.
01. Magic Numbers - Forever Lost
02. Editors - Munich
03. Bloc Party - Two More Years
04. Kaiser Chiefs - I Predict A Riot
05. Mando Diao - Down In The Past
06. Gorillaz - Feel Good Inc
07. New Order - Krafty
08. Nine Black Alps - Unsatisfied
09. Rilo Kiley - Portions For Foxes
10. Josh Rouse - Winter In The Hamptons
11. Interpol - C'mere
12. Bravery - Honest Mistake
13. Ladytron - Destroy Everything You Touch
14. Wedding Present - I'm From Further North Than You
15. Aberfeldy - Love Is An Arrow
16. Franz Ferdinand - Walk Away
17. Rakes - 22 Grand Job
18. Nada Surf - Always Love
19. Killers - Smile Like You Mean It
20. Dead 60's - Riot Radio
Остале вести: 1 2 3 4 5 6 7 8
© 1996-2020, Indie-Go! DJ Team